Header Ads

Yaşam; pusulasız yapılan bir deniz yolculuğudur

Yaşam; pusulasız yapılan bir deniz yolculuğudur


Umarım rahatsızlığını hep hissettiğimiz ve yaşamımızı etkileyen "fanatizm" konusunda farkındalığımızın artmasına katkısı olur:

Montaigne şunu anlatır: "Yaşam bir akıştır, sürekli bir deniz yolculuğudur ve büyük bölümü pusulasız yapılır. Çünkü zaman bizim içimizden akar; bizi taşır, aynı zamanda da dağıtır. Felsefe ve bilimlerin bizi inandırmak istediği şeylerin tersine, bir yerlere kesin biçimde bağlanabilecek kesin noktalar yoktur.

Yargılarımızı askıya almalı ve herhangi bir şeyin olumlanmasından ya da olumsuzlanmasından kaçınmalıyız. Amaç tam bir belirsizlik içinde kalmak değil, yargılarımızın belli ölçüde zayıflığını kabul etmektir. Hangi durumda veya fikirde olursak olalım; bir saat ya da bir yıl sonra, zıt düşünceleri kabul etme durumu ortaya çıkabilir, böyle bir risk vardır!

Ben felsefeyi en çok, iddialarımızla ve kibrimizle çatıştığında, iyi niyetle çözümsüz olduğunu, zaaflarını ve cehaletini kabul ettiğinde seviyorum. "
- Montaigne -

Sümer – Mısır bağlantısı

Sümer – Mısır bağlantısı Gebel el-Arak hançeri Paris’teki Louvre müzesi, 1916 yılında Hamamat vadisinin batısındaki Gebel el-Arak köyünde...

Tema resimleri 4x6 tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.