Header Ads

TEVRAT'ta TANRI ile yapılan 2 anlaşma ve işaretleri


TEVRAT'ta TANRI ile yapılan 2 anlaşma ve işaretleri


Tanrıyla yapılan anlaşma: Gökkuşağı:
Tevrat’ta Gökkuşağı; Yahve’nin Nuh ile yaptığı anlaşmanın işaretidir. Yahve’nin; Nuh ve onun soyundan gelenleri, Tufanda yaptığı gibi bir daha yok etmeyeceğine dair verdiği sözün hatırlatılmasıdır.

- YARATILIŞ - 9 : 8...17
Ve Tanrı Nuh ve oğullarını kutladı ve dedi: Yeryüzü yeniden insanla dolması için çoğalın. Ve sonunda Nuh ve oğullarına söyle dedi: Siz ve sizden sonra gelenlerle bir anlaşma yapacağım... Gökyüzünde parlayan gökkuşağı da bu anlaşmanın işareti olacak. Gökkuşağı bulutların arasında görünmeye başlandığında, siz ve sizden sonra gelecek olan canlılarla yaptığım anlaşmayı düşüneceğim. 

Tanrıyla yapılan bir diğer anlaşma: Sünnet:
Tevrat’ta sünnet; Yahve’nin İbrahim ile yaptığı anlaşmanın belirtisidir.
Kuran’da ise sünnet kelimesi veya kavramı hiç geçmemektedir. Müslümanlar hadislere dayanarak sünnet olmaktadırlar.

Tevrat-Yaratılış - 17: 6 - 24
Tanrı İbrahim’e, “Sen ve soyun kuşaklar boyu antlaşmama bağlı kalmalısınız” dedi, “Seninle ve soyunla yaptığım antlaşmanın koşulu şudur: Aranızdaki erkeklerin hepsi sünnet edilecek. Sünnet olmalısınız. Sünnet aramızdaki antlaşmanın belirtisi olacak. “İbrahim sünnet olduğunda 99 yaşındaydı.”






Sümer – Mısır bağlantısı

Sümer – Mısır bağlantısı Gebel el-Arak hançeri Paris’teki Louvre müzesi, 1916 yılında Hamamat vadisinin batısındaki Gebel el-Arak köyünde...

Tema resimleri 4x6 tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.